3 sleutels tot het vinden van effectieve interventies

Mediator Arnhem

Wat is de definitie? dictionary.modifiedinternet.org zegt dat een bemiddelaar “een persoon is die adviseert of helpt bij het oplossen van juridische problemen”, en die, “normaal gesproken objectief advies geeft aan een of meer partijen, met het doel hen te helpen een verbond te vormen met het uiteindelijke doel een oplossing voor het probleem te verkrijgen (of het probleem geheel te elimineren)”. Beide definities wijzen op een gemeenschappelijke boodschap die misschien volstrekt voor de hand ligt, maar het is verbazingwekkend hoeveel mensen deze leidraad zien als focusgooien. Het interessante van het inschakelen van bemiddelaars om conflicten op te lossen is dat wanneer je het probleem eenmaal hebt geïdentificeerd, je er nog steeds mee moet omgaan.

Het kan een ruzie zijn geweest die niet tot een succesvolle oplossing heeft geleid. De winnende partijen waren emotioneel uitgeput van het heen en weer gevecht. Beide partijen waren emotioneel uitgeput. Uiteindelijk stapte geen van beide partijen op. Dit kan zijn omdat ze moe werden van het buitensporige geruzie over geld. Onthoud dat je je belemmering moet loslaten. Het is belangrijk dat u weggaat met informatie over hoe u beiden in de toekomst met deze uitdaging kunt omgaan.

Een bemiddelaar zal helpen de inspanningen van beide partijen te richten op het uitwerken van oplossingen. Elke partij in het conflict kan het conflict op dezelfde manier zien; een bemiddelaar kan echter tot het punt komen waar een verschillend perspectief wordt gegeven en tot een oplossing leidt. Een mediator benadert de kwestie en de oplossing ervan op deze manier, ook al zouden zij het niet op dezelfde manier kunnen aanpakken.  Nu, ik kan hier geen garanties geven, maar ik geloof wel dat met het proces. Sommige mensen zijn in staat om uit een conflict te blijven, of er snel weer in terug te keren als één partij zich uitput. Wanneer je wel duidelijk je grenzen hebt aangegeven, maar de ander ziet het toch anders, dan kan bemiddelen helpen om het conflict op te lossen en het proces eenvoudig te maken

3 sleutels voor het vinden van effectieve interventies 1. Je haalt de focus van jezelf af op het probleem, en legt het op de persoon en zijn antwoorden.

Als je gaat bemiddelen, zorg er dan op zijn minst voor dat je hen niet blijft overstelpen met medeleven wanneer uit bepaald gedrag duidelijk blijkt dat ze niet bereid zijn het conflict tijdig op te lossen. Dit is vaak een moeilijke om te doen als het gaat om mensen die naaste familieleden zijn. Je kunt het verdriet neutraliseren, zodat je kunt overbrengen dat je dit niet voortdurend zult meemaken. Het is moeilijk om ervoor te zorgen dat er geen strategie bij betrokken is die niet inhoudt dat je bij deze persoon blijft, maar het is belangrijk om los te laten om verder te gaan naar iemand anders.

2. U neemt eigenaarschap en verantwoordelijkheid voor de relatie tussen uzelf en de andere partij.

Lees meer

Christelijke mediator

Christelijke relatietherapie