Behandeling tegen hoofdluis

Läusebefall

Als u ontdekt dat uw kind hoofdluis heeft, zal u worden gevraagd het insect weg te houden van het hoofd totdat het is opgeklaard. (Soms duurt het 4 tot 6 weken voordat luizen doodgaan). Wat is de beste manier om van luizen af te komen?  Als er sprake is van een luizenplaag, moet uw kind zeker worden nagekeken. Voor verschillende kinderproblemen zijn er verschillende behandelingsmogelijkheden, en u zult de behandeling willen gebruiken die voor uw kind het meest effectief is. De beste manier om van hoofdluizen af te komen is ze handmatig te verwijderen of minder chemische middelen te gebruiken, zoals een shampoo.

Preventie is geen afdoende oplossing voor hoofdluis. Als uw kind een luizenprobleem heeft, moet u uw kind zeker vertellen geen haaraccessoires zoals borstels en dassen mee te nemen die de luizen kunnen overbrengen. Huismiddeltjes zoals olijfolie in het haar en azijn zijn ook enigszins populair. U kunt ook proberen het hoofd te smoren met mineraalwater om de eitjes te doden die zijn gelegd.

De meeste in de handel verkrijgbare producten worden niet geleverd met een bijsluiter waarin over de besmetting van hoofdluis wordt verteld. Het verkrijgen van een hoofdluismiddel is niet moeilijk en u zou het zelf moeten kunnen kopen of in een winkel moeten kunnen vinden. Als u niet weet waar u er een kunt krijgen, bel dan het nummer op de bijsluiter om te zien of ze verkrijgbaar zijn. Conclusie. Hoofdluizen zijn lastig om te hebben. Ze zijn erg vervelend en brengen het kind behoorlijk in verlegenheid. U moet nooit overhaast beginnen met een behandeling tegen hoofdluis, omdat dit schade kan toebrengen aan het haar van uw kind.

Het materiaal waar de eitjes van hoofdluis van gemaakt zijn, smaakt naar honing. Luizen leven daarom het liefst in honingachtige slierten. Als je kunt, probeer dan een middel zonder honing te maken. Als dat niet werkt, moet u een hoofdluismiddel maken van een speciaal stuifmeel- en zinkpreparaat dat u bij de apotheek kunt krijgen. Als u een vrij verkrijgbare behandeling tegen hoofdluis koopt, vraag u dan ook af of u het op het haar van uw kind kunt aanbrengen zonder dat het uitvalt. Als het er niet gemakkelijk uitvalt, kunt u er niet zeker van zijn dat de behandeling werkt.

Onthoud ook dat luizen op mensenhaar moeten gedijen om te overleven. De besmetting kan ernstig zijn als er meer dan één kind besmet is. Wat doe je als je kind hoofdluis heeft? Als uw kind hoofdluis heeft, moet u hem of haar niet overhaasten naar de dokter te gaan, of naar de winkel om een luizenhoofdluisbehandeling te kopen. Hoewel sommige luizen kunnen worden weggespoeld met kokend water en bleekwater, zijn geen van deze behandelingen uw kind van de besmetting af.

Lees meer

Nissen