Het belang van bewust zijn

Bewustwording

Hoewel we er vaak niet bij stilstaan, kan de stad of het platteland een bedreiging vormen als je niet oppast. Een voorbeeld: Laten we zeggen dat je ‘s nachts op een rustige weg loopt. Plotseling zie je een persoon vanuit het bos naar je toe lopen. Maar als je dichterbij komt, realiseer je je dat het gewoon een hert is dat op zoek is naar voedsel. Maar wat als je niet alleen bent? Wat als er andere gevaren op de loer liggen in de schaduwen? Een bedreiging zoals de natuur kan gevaarlijk zijn, of zelfs dodelijk, als er andere bedreigingen in de schaduw op de loer liggen. Zorg ervoor dat je je bewust bent van je omgeving om jezelf te beschermen tegen deze gevaren.

De donkere en verlaten straten.

Als je iets gaat drinken of feesten met vrienden, doe het dan veilig. U wilt tenslotte geen gevangenisstraf op uw strafblad. Zelfs als je niet van plan bent om in de problemen te komen, kun je toch in de problemen komen als je niet voorzichtig bent. Neem het openbaar vervoer, want auto-gerelateerde incidenten zijn in opkomst. Of, als je in een veilig deel van de stad verblijft, loop dan naar huis. Hoewel het prima is om rond te lopen als je dronken bent, kun je in een gevaarlijke situatie terechtkomen als je niet voorzichtig bent. Als je ‘s nachts alleen loopt, zorg er dan voor dat je in groepen loopt, of blijf in ieder geval in goed verlichte gebieden. En als je van plan bent om tijdens het drinken in de auto of het openbaar vervoer te stappen, doe het dan niet.

Verkeersagressie, kinderwagens en scooters.

Als steden blijven groeien, groeit ook het aantal mensen dat er woont. Dat kan goed zijn voor de economie van de stad, maar het betekent ook dat er meer mensen op de weg zijn. Als u een van deze mensen bent, probeer dan bewust te zijn van uw omgeving en vermijd agressief of onvoorzichtig rijgedrag. Dit omvat bumperkleven, te hard rijden en rijden na het drinken van alcohol. Te veel verkeersongevallen worden veroorzaakt door mensen die onverantwoordelijk rijden. En omdat alcohol uw beoordelingsvermogen aantast, is de kans groter dat u agressief gaat rijden en een ongeluk veroorzaakt. U kunt ook in de problemen komen als u een scooter, skateboard of fiets bestuurt terwijl u dronken bent. Veel steden hebben wetten die dit soort voertuigen verbieden als de bestuurder onder invloed is.

Alcoholmisbruik.

Als je te veel alcohol drinkt, kun je iets stoms doen en jezelf in gevaar brengen. Maar je kunt je slechte beslissingen niet aan de alcohol wijten; alcohol is verantwoordelijk voor niets anders dan slechte keuzes. Beslissingen nemen terwijl je onder invloed bent van alcohol is een zeer ernstig misdrijf. Je kunt in de gevangenis belanden, je leven verliezen, een DUI krijgen, of een ongeluk veroorzaken dat iemand anders ernstig letsel toebrengt of zelfs de dood. Als u van plan bent alcohol te drinken, zorg er dan voor dat u dat op een verantwoorde manier doet. Dit betekent niet drinken in het openbaar, niet rijden en niet drinken door minderjarigen. Als je drinkt op een feestje van een vriend, zorg er dan voor dat je de controle behoudt en veilig naar huis loopt.

Bottom line.

Als je veilig wilt blijven in een stad, moet je je bewust zijn van je omgeving. Dit is niet anders in de grote steden van de wereld waar het gevaar om elke hoek loert. Om veilig te blijven in een gevaarlijke omgeving, moet je je te allen tijde bewust zijn van je omgeving. Dit betekent dat je gevaarlijke situaties moet vermijden, gevaarlijke mensen uit de weg moet gaan en alert moet blijven op elk gevaar dat in de schaduw loert.