Hoe om te gaan met de Ouderen?

Geriatrie fysiotherapie

Een geriatrie fysiotherapeut helpt de patiënt om zijn bloed beter te laten stromen, te blijven bewegen en langer te leven.

Veel mensen hebben geen gelegenheid gehad om te stoppen met werken. Veel van degenen die voor korte periodes overkomen, hebben meestal een zeer hectisch schema met veel activiteiten tussendoor. Als dat voor u werkt, is dat geweldig; veel ouderen willen echter niet de hele tijd bezig gehouden worden. Met de juiste techniek kan het echter mogelijk zijn hen te helpen door voor een andere tijdsduur deel uit te maken van hun leven en niet alleen te helpen met lichamelijke activiteiten. De meeste mensen zijn blij dingen te kunnen doen die ze konden doen toen ze jonger waren. In sommige gevallen zijn ouderen echter diep verontrust over wat zij zijn kwijtgeraakt aan de dingen die zij vroeger met veel plezier deden. Zij hebben het gevoel dat zij hun geheugen verliezen, dat zij eenzaam zijn, of dat zij behoefte hebben aan een warme, gezellige plek om te rusten.

Voor degenen die actief werken en actief zijn, een Filippijnse verpleegster of een oudere die zich naar believen kan bewegen, zijn er wellicht enkele zeer gemakkelijke en natuurlijke manieren die tot een diepe ontspanning kunnen leiden. Voor anderen vereisen andere antwoorden meer creativiteit en kunnen ze enig “creatief” denken vereisen. Het belangrijkste is dat er geen nieuwe taal of verbale vaardigheden voor nodig zijn.

Achillers?

Dit kan verontrustend zijn voor de patiënt, vooral als het normaal is om 4 of 5 keer per dag medicijnen in te nemen. In sommige gevallen echter zal een medicijn dat net uit uw systeem komt, u in kleine doses helpen om u beter te voelen en kan het zeer nuttig en rustgevend zijn.De patiënt mag niet worden vrijgesteld van het innemen van medicijnen. Een Filippijnse verpleegster die zich van dit feit bewust zou moeten zijn, houdt zich bezig met een heel andere situatie – het probleem van wat in te nemen en hoeveel. De Filippijnen is een land dat zeer strenge overheidsvoorschriften heeft voor medicatie.

Denk er in het algemeen aan dat niets aan uw medicatie mag worden toegevoegd, en dat artsen uw meditatie niet zullen toevoegen. Een meer ontspannen houding kan soms een goede remedie zijn tegen stress of urineweginfecties. Er is niets mis mee om naar de sportschool te gaan, of ‘s ochtends een wandeling te maken en wat frisse lucht op te snuiven. Een uitstapje naar een waardevolle plaats zoals het strand zal u goed doen vanwege het vochtige zand, het zoute water en het zonlicht. Belangrijk is dat het verkeer moeilijk te trotseren zal zijn, dus dit was vooral nuttig voor iemand die veel plaatsen tegelijk probeert te zien.

Uw houding is ook belangrijk; ouderen zijn erg van streek als ze overweldigd worden. Zij verliezen vooral het gevoel in hun benen, het is niet prettig om ze zo te voelen. Stress kan een directe invloed hebben op uw spieren en lichaam op een manier die alleen ouderen, die nooit stress hebben gevoeld, kunnen beginnen te begrijpen. Wanneer u zich ontspannen en kalm voelt, zult u gemakkelijker op een positieve manier kunnen reageren. Blijf kalm – het is heel belangrijk.

Het is nog belangrijker om het over positieve aandacht te hebben. Negatieve aandacht is net zo schadelijk voor ouderen als voor mensen met stabielere emoties en een beter fysiologisch evenwicht. Omdat ouderen vatbaarder zijn voor depressies omdat de vorige generatie minder moderne middelen heeft om zich te uiten of te weten wat er met hen is gebeurd, heeft depressie hun leven overgenomen. Wanneer het hun tijd is om te sterven, is het voor hen zo dringend om hun gedachten van hun verdriet af te leiden en op adem te komen – net zoals ze deden toen ze nog leefden. Dit is een tijd om lief te hebben, niet om na te denken over de toekomst en wat hun heengaan zal betekenen voor hun dierbaren. Het is essentieel om de wacht van het verleden te verwijderen. Wanneer de patiënt zich zo gesteund voelt dat hij alles aankan, dat hij je moet vertellen hoe gelukkig hij is, dan moet hij waarschijnlijk stoppen, dan moet hij vertragen en beter opletten wat er gebeurt vlak voordat hij gaat.

De dood – de procedure voor hoe lang en wanneer hij plaatsvindt, is zeer belangrijk. Voor de meesten in het verpleeghuis is het einde niet echt het einde van hun leven – de dood van een bejaarde is of moet gewoon een welkome hindernis zijn. En om de een of andere reden komen een rood licht, een stopbord en een lege parkeerplaats niet bij hen op als dreigend klinkende tekens. Zoals ik al zei, ze kennen het best. Voor veel ouderen echter, komt het helemaal niet bij hen op.

Lees meer

Handtherapeut

Manueel therapie