Hoe om te gaan met je pijn

 

 

Toen ik een kind was, werden mijn nieuwsbrieven en advertenties gesponsord door de gele pagina’s, totdat ik in staat was om te helpen in contact te komen met de kleine kinderen verspreid over het hele land door hen mijn osteopathische manipulatie behandeling te laten ondergaan. Het blijkt dat, samen met vele andere modaliteiten, osteopathie kan helpen om de angsten en de pijn te verlichten van het post-concussief syndroom, dat typisch volgt op een hoofdletsel.

Voor ik u één van de vele manieren laat zien waarop osteopathie u kan helpen met uw pijn, wil ik u erop wijzen dat een licht trauma, zo weinig als een “tweak” aan de “gevoelige” hersenen, al de meeste schade kan aanrichten. Bijgevolg kan de algemene overtuiging dat “het allemaal in je hoofd zit” niet alleen waar zijn, maar ook symptomatisch zijn.

Verschillende aandoeningen kunnen in deze categorie vallen:

Overbelasting leidt tot een klein trauma. Sportblessures worden vaak in verband gebracht met overbelasting; en als u regelmatig een sport beoefent die veel van u vergt, loopt u het risico op overbelastingsblessures.

Belemmering van de meest waardevolle functie van een orgaansysteem. Een verstopt of belemmerd gespleten gehemelte is een voorbeeld.

Ongebalanceerde werking. De uitlijning van het Verkeerde Centrum (RI) kan irritatie veroorzaken aan de slimme punten van het lichaam, die acupunctuur leespunten en energiecentra zijn. Omdat hier vaak sprake is van een verkeerde uitlijning, komen energie- en leesproblemen vaak voor, daarom zijn acupuncturisten opgeleid om deze ILD te corrigeren.

Metafysische en spirituele stressoren. In de wereld van vandaag voelen te velen van ons de spanningen van het moderne leven, en kunnen last hebben van verschillende stressfactoren. geaccrediteerde stress kan komen van het moeten jongleren met carrière of financiële zorgen, de zorg voor kinderen of ouder wordende ouders, het kiezen van een carrière die niet gerelateerd is aan je lichaam, het kiezen van een carrière die lichamelijk of emotioneel minder dan ideaal is. Uw hormonen en lichaamschemie worden beïnvloed door de stress die u ervaart. Door u te helpen uw stress te beheersen, kunt u ook sneller genezen.

Lichamelijke ziekte. Velen ondervinden spanning als gevolg van een ziekte of aandoening waarvan zij zich niet bewust zijn. Behandelwijzen van osteopaten zijn onder meer massage, cold packs, herstellend lichaamswerk, chiropractie, therapeutische echografie en massage die de pijn kunnen helpen verlichten.

Lau neemt zijn toevlucht tot zalven en massagetherapie om stijve gewrichten te ontspannen en pijn te verlichten. Er kunnen menu’s worden aangeboden door een massagetherapeut, die met zijn of haar handen, dampen, stem en aromatherapie een rustgevende sfeer creëert. Kinderdagverblijven en educatieve seminars kunnen worden aangeboden aan kinderen en ouders om hen te informeren over meer dan de gemiddelde ongemakken die het dagelijks leven met zich meebrengt.

Levensstijl. Misschien wel de grootste bedreiging voor onze gezondheid is vandaag de dag het toenemende gebrek aan slaap; alleen al door dit gebrek worden de goede lichaamsfuncties sterk ondermijnd en kan dit leiden tot pijnlijke spieren en een stijve nek. Een geweldige ontspanningstechniek die veel mensen te weinig beoefenen is yoga. Steeds meer mensen schrijven zich in voor yogalessen, erkennen het belang van ontspanning en vinden een gemeenschap met anderen die hun redenen begrijpen om zich voor deze praktijk te interesseren. Therapeutische massage en chiropractische behandelingen worden steeds populairder, omdat mensen het belang ervan inzien om zowel lichamelijk als geestelijk gezond te blijven.

Als we door het leven gaan, kan het vaak een uitdaging zijn om tijd te vinden om tijd voor onszelf te reserveren en ons voor te bereiden op de dagelijkse taken die we in het leven moeten volbrengen, waaronder het zorgen voor onze verantwoordelijkheden op het werk, het zorgen voor de kinderen, het evalueren van onze fiscale verantwoordelijkheden, het maken van financiële beslissingen, enz. Gelukkig, als we eenmaal verslaafd raken aan genezen en gezond blijven, worden gezondheidsvoorbereidingen al snel een tweede natuur. En, geloof het of niet, sommige van de benodigdheden die we gebruiken voor het koken van avondeten zijn eigenlijk noedels en rijst!

Mijn gast van vandaag is misinformatie. In zijn informatieve en tot nadenken stemmende boek, noemt hij verschillende bronnen voor deze wijdverspreide mythe, maar de bron is eigenlijk in veel meer dan boeken, kranten en websites. Ik ben dankbaar dat hij dit onder mijn aandacht heeft gebracht, want het heeft me nieuwe handvatten gegeven om los te komen van alle informatie die over ons wordt uitgestort over gezondheid en het belang om de tijd te nemen om proactief te zijn, en het verouderingsproces zoveel mogelijk te voorkomen. Ik ben ook blij dat hij zijn eigen benadering van het genezen van dit proces ook heeft genoemd.

Osteopathische artsen en osteopaten zijn opgeleid om holistische zorg te bieden, wat betekent dat de behandeling compleet is, in plaats van het behandelen van symptomen. Ze zijn er niet om uw pijn weg te nemen, maar eerder om uw aandacht te richten op een manier die het lichaam in staat zal stellen zichzelf te genezen. De focus ligt op het “symptoom en de oorzaak” van het lichaam, niet op de kwaal. Als je de voeten van het lichaam niet in balans houdt, zal het uit elkaar vallen.

Wees niet bang om vragen te stellen.

Lees meer…

Osteopathie voor baby’s

Rug en nekklachten