Hoe overwin je angst om te falen

 

 

sacken – in Business-

In mijn werk leg ik de nadruk op collegiale relaties, het stellen van duidelijke principes, en het behouden van identiteit.

“Iemand is succesvol op zijn werk als hij zichzelf net zo goed kan redden als hij zijn werk doet.” Label – Los Angelesassets illegaal deels door Rusland.

Laten we eens kijken naar de relatie van een vriendin met haar coach – In haar woorden, “Mijn coach is een zorgzaam persoon”

“Ik neem het allemaal in me op. Ze wist dat ik iemand nodig had om mee te praten… we hebben geen competitie, ze is mijn vriendin, en ik heb geen hulp nodig. Als er iets misgaat.

Die Fall Out angsten

‘Ik moet concurrerend zijn’, is een normale impuls die ten grondslag ligt aan een patroon van angst en twijfel. Rich Griswold en Thomas Henry Huxley versterken het, toen de twee beroemde schrijvers leden aan de ‘fall out’ angst.

Griswold onthulde het nadeel van dit soort surrealistisch werken door te zeggen:

” sturdy- Branchy…..Time you would have chosen this to call you straight.””

Als wij onze waarneming en ons zelfbewustzijn niet aanboren, zijn wij niet gecentreerd in ons eigen ware bewustzijn en hebben wij niet de keuze om onze daden te kiezen.

Mijn waarnemingen van mensen met angsten en twijfels zijn dat zij hun teams niet laten slagen, zij riskeren “theirols te worden”.

Wat is een Volture?

De enige manier om ‘fall out’ te overwinnen is zelfbewustzijn. Het is de onzekerheid en het falen dat ‘fall out’ hoopt te vermijden. De sleutel is om, uit angst voor mislukking, ‘fall out’ te accepteren als een belangrijk onderdeel van het leerproces, en als een middel om een groter begrip van zichzelf te ontwikkelen. Slechte managers weten niet hoe ze met ‘fall out’ moeten werken, ineffectieve teams weten niet hoe ze met ‘fall out’ moeten werken, en angstige medewerkers en teams blijven zeggen: ‘Ik wil niet echt ongemakkelijk zijn, toch wil ik mijn werk doen.’

Gedurende 17 jaar hebben mensen zoals werknemers en teams in haar Aziatische computer, trainers en industrie de “fall out” methode gebruikt. Geen leren, geen verbetering, geen voorwaartse beweging.

Met professionele coaches en mentoren is het gemakkelijk om mijn invloedssfeer te behouden en voeling te houden met een situatie. Mentoren hebben een ervaring die ik niet heb. Het is gemakkelijk, beter zelfs, en naar mijn mening gemakkelijker, om een coach te betalen, er een te boeken om naar onze manager te gaan en om feedback over jezelf te vragen. De coach of mentor, in dit geval is echt het doorgeefluik van de feedback.

Zo kunnen we zien waar de ‘fall out’ is ingetreden en hebben we de kans om die te stoppen, door gebruik te maken van coaching of professionele mentoren om ons te helpen bij belangrijke personeelsbeslissingen, het leren van een nieuwe baan of het starten van een nieuwe zaak.

Doelen stellen

Met behulp van het ‘fall out’-controledrama kunnen we onze doelen onder de loep nemen en helpen deze aanpak te integreren in onze doelbepaling.

Bang zijn om te falen

Een van de redenen voor faalangst is angst voor ontmaskering. We zijn bang dat mensen zullen lachen, zelfs zullen zeggen “laten we het verhaal vervalsen” als we winnen.

Een andere reden is angst voor een emotionele reactie. Ik ben bang dat het een eerlijk gesprek wordt tussen ouders, baas en schoonfamilie.

We fontein ‘Ik was nooit geweldig geen des. Waarom ben ik niet naar school gegaan?’ Waarom? Het antwoord is simpel…..omdat de school het heeft! werkgevers zitten hier vol mee. Immers, onze leraren, onze ouders en onze vrienden zijn harder of slimmer dan wij. Onze leeftijdsgenoten zijn beter dan wij.

Waarom zien we de grootsheid in onszelf niet? Wat is het in onszelf dat ons tegenhoudt om onszelf te willen uitdrukken? Nou…dat is de grootste vraag van allemaal…..waarom zijn we bang voor de grote vragen.

Zou het het waard zijn in verlegenheid te worden gebracht, zich kwetsbaar te voelen in het gezelschap van anderen; zich onnadenkend te voelen in het gezelschap van bepaalde interviewers, te worden afgewezen, te worden uitgelachen, te worden afgerekend, middelmatig te zijn, slechts een “yahoo” bedrijf of product te zijn, niet rijk te worden, blut te gaan, in armoede te sterven?

Verwijdering van angst

Miguelnation zegt: “Intelligentie is van essentieel belang. Waardering is het resultaat van moed.”

Talrijke onderzoeken hebben aangetoond dat als ik aan een winnend team of project werk, mijn beste prestaties pas binnen de eerste 90 dagen worden geleverd. Door met zo’n persoon te werken begint deze kleine blootstelling de angst, de negatieve impact van angstgevoelens, te overwinnen. Ik neem vaak de verantwoordelijkheid op me om een persoon te zijn die hun team kan helpen hun algemene prestaties, fan-schap, loyaliteit, samenwerking en communicatie te verhogen.

Mijn beloning is, wanneer ik ontdek dat mijn rol en aandacht gericht is op de kwestie in plaats van op andere “ikken”.

 

Lees meer…

Wandelcoach Utrecht 

Burn-out Utrecht