Hoe u uw kinderen kunt opvoeden?

Opvoeding kind: hoe pak je dat aan? | WIJ.nl

Alle kinderen hebben recht op hun eigen mening.

We zijn ons allemaal bewust van wat we moeten doen om onze zoon/dochter op te voeden: betalen, hun beslissingen op de juiste leeftijd opvolgen, hen een opleiding geven enz. Maar wat je doet, volgt dit niet altijd, en ouders missen vaak hun kind zien opgroeien.

Het kind groeit op in een omgeving en een klimaat. Het kind wordt zich bewust van de dingen om zich heen en de regels die daaruit voortvloeien. De meesten van ons weten, zelfs als we ons er bewust niet van bewust zijn, dat we onder een bepaald niveau van druk staan.

De druk kan worden herkend als een onderdeel van ons dagelijks leven.

Als ouders aanwezig zijn bij de opvoeding van hun kind, kun je hun frustratie in hun stem voelen. Ze voelen zich onwel als ze hun werk niet doen. Sommigen van ons raken verveeld, ontevreden en depressief als we ontdekken dat ons kind er misschien niet meer voor hen is.

Geloof me, overspoel me door te proberen het kind de dingen te laten doen zoals wij willen. Als we falen, hebben we allemaal iets om op terug te kijken over hoe we de situatie hebben veroorzaakt. Die strategie is een destructief pad.

Veel ouders worstelen zich er elke dag doorheen. Deze zaak is vooral sterk voor mij. Een groot deel van mij was erbij toen mijn dochter werd geboren. Op de een of andere manier ging het niet goed. Op de een of andere manier zou ik willen dat ze wist dat ze goed geboren was. Ze voelde zich helemaal niet lekker. Het is zoveel gemakkelijker om haar behoeften te negeren, omdat de passie die in haar bestaat sterk is voor een nieuw begin. De pijn die ze nu in het heden voelt, is een prijs die ze van tevoren wist die moeders moesten betalen voor de toekomst van haar kind.

Enkele jaren geleden zijn we de goede weg ingeslagen in onze relatie en zijn we erin geslaagd een gezond kind op te voeden, heel erg door samen te werken, en we hebben dit gedaan door haar niet te beschermen en niet aan haar te denken. Ik heb haar niet de rest van haar leven beschermd vanwege een veroordeling. Ze had de keuze om haar baby voor altijd te houden! Dat is zo verkeerd, maar mijn geweten bezweek vanwege mijn liefde voor mijn overtuiging en die verkeerde prijzen heb ik rijkelijk betaald.

Wat we onze kinderen moeten aandoen, is de basis voor onze relatie met hen. We moeten voortdurend steun blijven betuigen en positief met hen praten, vooral als ze zich slecht gedragen. We moeten vertrouwen hebben in wat we zeggen en doen, en dit in daden omzetten om hen te helpen een goed leven te leiden.

Door ze te beschermen, puur, onbedorven woord, zal ik ze soms pijn doen, net zoals mijn baarmoeder mij soms pijn zal doen.

Door voor hen te bidden, puur geloof, zal ik soms mijn eigen lichaam schaden.

Door het zuivere water door de boom te drinken, wek ik mijn geloof op, dat me op de een of andere manier kan schaden en vernietigen, maar ik kan nog steeds een dag volhouden, wat me zal helpen om het principe van het goed opvoeden van mijn kinderen te gebruiken, als ik alsjeblieft!

Er zijn inderdaad veel dingen die we onze kinderen moeten aandoen, waarvan het belangrijkste is ze op te voeden zodat ze mentaal sterk zijn en dingen goed kunnen verwerken. Elk kind heeft begeleiding nodig; we moeten weten hoe we van ze kunnen houden, zodat ze kunnen groeien in hun eigen waardigheid en kracht, door altijd Gods woorden aan ons te herinneren: “wees sterk en moedig; wees niet bang en wees niet bang; wees vrijmoedig en moedig!”

Alleen dan worden ze goed behandeld. Alleen dan hebben ze het recht om te groeien en te veranderen, want Ik ben de Heer van Mijzelf!