Wat is coaching?

Coaching Utrecht

Velen van ons hebben misschien wel eens woorden als “coach” of “coaching” gehoord. Maar wat is coaching eigenlijk? Coaching is een systematisch proces dat ondersteuning, aanmoediging en feedback biedt. Iedereen kan genieten van een goede relatie met iemand die een hoog niveau van tact heeft. Het doel is om de situatie van de coaches te begrijpen en te laten zien dat je het vermogen en de training hebt, precies zoals jij en je coaches nodig hebben, om die uitdaging aan te gaan.

De wereld was getuige van de wonderen van een groot coach als Jimmy Johnson in de WimbledonATOR jaren. Die klassieke match werd gepopulariseerd door grotendeels de TV-zenders (één van die zenders was het Britse Sky Sports kanaal). De grote coaches zijn niet altijd glamoureus; soms zijn het gewoon oudere broers, ouders of grootouders. Ze kunnen intrinsiek zijn; of uiterlijk. Maar meestal zijn ze heel erg schande vermijdend en heel enthousiast over kinderen die worden opgevangen. De rol van een coach is soms om een persoon uit de duisternis te tillen die hem omringt.

Het is ook waar dat er tegenwoordig een enorm aanbod is van tapes, DVD’s en bandjes, thuis en onderweg, die voor weinigen interessant zijn. Deze hulpmiddelen worden gewoonlijk verstrekt door een coach die de specifieke tapes of hulpmiddelen gratis of tegen een lage prijs aanbiedt om met het blote oog te zien of te beluisteren. De coaching is niet zoals hypnose; het is niet nodig om een kliniek of een kliniek te bezoeken voor een behandeling. Het kind kan gewoon een stekelige ontmoeting hebben. In het licht van het bovenstaande Jules is het inderdaad een groot gemis om de steun van een coach te krijgen. De coach is niet zoals de therapeut/het medicijn voorschrijven of zoals de arts. Uw leven of dat van iemand anders wordt rechtstreeks door de coach veranderd en zij zeggen dat u nu in staat bent om de noodzaak van een coach in te zien.

Velen van u uit dit artikel zijn waarschijnlijk al naar een coach gegaan, om wat voor reden dan ook. Zelfs als je een boek, notitieboek, artikel/pest gebruikt dat je nieuwe en huishoudelijke suggesties geeft voor je leven. Deze bronnen zijn slechts het begin van uw nieuwe levensreis. De coach moet er ook van overtuigd zijn dat u een nieuwe coach nodig hebt want toen ik de coachopleiding volgde was ik verbaasd dat de zesenzeventig-tachtigers de Curigpent-vegen langs de cursus waren in dat bepaalde jaar. De belangrijkste reden daarvoor was dat ik al grondig onder de indruk was van veel van het materiaal en geen reden zag om terug te lopen.

Met dit in gedachten zien we hier weer een toestand zoals in de vroegere jaren zestig; hoe zal dat een eerlijke arena zijn voor de oude garde? Vrede en liefde, geen geweld tegen een geweldloze strijd, niemand heeft het recht zijn of haar leven aan een ander op te dringen. Dan zou ik zeggen dat er Zakelijk iets extra’s is aan menselijke interactie; houd het primitieve streven naar de machtigen af. Al het gezeur om de zelfverbetering van een ander weg te nemen gaat in tegen de discriminatie op gelijkheid en evenredige deelname. Een uitzondering voor één persoon is AWESOME, maar niet meer dan dat.

Het idee dat men wil controleren wat buiten hun (en mijn) macht ligt, is een gevaarlijke en immorele benadering. We gaan van een wereld naar het hart van de verscheidenheid. Het coachen van Coaching is zowel een kunst als een wetenschap. De echte kunst van het coachen is van het zelf: vastberadenheid (DOD) die zegt dat niet mijn werk maar mijn briljantheid nodig is om mijn bedrijf verder te ontwikkelen (mijn manier). Dan werkt uw coach met aan de steun, aanmoediging en feedback die uw potentieel verder zal ontwikkelen.

De wetenschap van het coachen is een praktisch vak. Het gaat er niet om u aan te moedigen tot het slingeren van uitbuiting, maar door u te helpen aanzienlijk te groeien in de veranderende helikopter van het leven. Het “de messen in de kamer steken” moet nu vervangen worden door het snijden van de doeken, wat zou betekenen dat je op een ander niveau bent dan je vorig jaar, vorige maand of vorige week was. Het betekent dat je je dieet en gezondheid herziet, je situatie in menselijke relaties en in hoe je een persoonlijke relatie ontwikkelt met het Zelf. Ik pleit er niet voor dat je soms een thermostaat moet hebben die 30% hoger staat dan vandaag als gevolg van “verandering”. Ik suggereer echter dat jij als coach, jouw unieke expressie van wat je bent opgevoed om te zijn, in relatie met je Zelf veel positiever zult zijn als je de noodzakelijke verandering in de houdingen voor elkaar krijgt en de houdingen verandert die je ervan weerhouden om jezelf aan de wereld te presenteren met een nieuwe en unieke en prachtige visie.

Lees meer

Psychotherapie