Wat is een kapper?

Kapperszaak Den Bosch

Een barbier wordt vaak een trimmer of scheermesjesroker genoemd, maar die term wordt tegenwoordig meestal vermeden. Het gebruik van de term is vaak misleidend omdat barbiers geen professionals zijn die chirurgische ingrepen uitvoeren. De barbier is in plaats daarvan een persoon die een tondeuse gebruikt voor het knippen van haar.

De geheimen van een succesvolle barbier worden vaak gedeeld, maar eerst moet je begrijpen wat een barbier is, waarom hij gekwalificeerd is om je haar te knippen en je te scheren. Kappers zijn mensen die professioneel zijn opgeleid om een bepaalde procedure op het haar uit te voeren. Een kapper kan het haar knippen omdat hij dat medisch mag doen. Net als artsen kunnen kappers medicijnen voorschrijven voor uw haarconditie en ook operaties aan de hoofdhuid uitvoeren.

Als een kapper haar kan knippen, is hij bevoegd om instructies te geven over hoe het haar correct te scheren en zijn gereedschap en apparatuur schoon te maken. Al het materiaal moet worden gesteriliseerd voordat het wordt gebruikt op het haar of het gezicht. Als de barbier het materiaal kan reinigen, kan hij ook leren hoe men zich moet scheren en scheerschuim aanbrengen. Als de kapper kan leren hoe te scheren, kan hij ook adviseren over de manier om de haargroei te onderhouden.

Er moet lesmateriaal beschikbaar zijn zodat de klant kan leren terwijl het haar wordt geknipt. Als de kapper geen les kan geven, kan hij gedwongen worden zijn ogen open te doen om goed toe te kijken hoe de klant langzaam door de pijn heen lijdt. Sommige klanten proberen zich tijdens het kappersbezoek te bewegen om de pijn te verminderen, maar dit verergert de pijn alleen maar en ze bewegen zich te gevoelig. Zowel de kapper als de klant moeten begrijpen dat het passeren van het haar pijn kan doen. De meeste kappers proberen de pijn te beperken door minder kracht te zetten op het haar. Sommige klanten proberen te bewegen op een manier die geen extra pijn veroorzaakt. Door bijvoorbeeld van houding of beweging te veranderen, kan de pijn afnemen, maar dat is niet altijd mogelijk.

4. Snoeien Het enige wat mannen hoeven te doen is een afspraak maken voor een trimbeurt. De meeste trimbeurten zijn op één lengte omdat ze gemakkelijker te onderhouden zijn. Het haar aan de voorkant moet in stappen gegroeid zijn en de lijn aan de voorkant moet duidelijk te zien zijn. Het laten waxen van de borst laat de klant zien hoe belangrijk het is om de borst en de rug in lijn te houden.

5. Liggen Terwijl de klant rechtop staat, gaat hij op de grond liggen en de kapperzaak gaat op het hooi liggen terwijl hij het haar inwikkelt. Dit is om ervoor te zorgen dat het haar gelijkmatig wordt verdeeld. Nadat hij het haar net gewassen heeft, schuift de kapper langzaam om ervoor te zorgen dat het haar gelijkmatig verdeeld is. Nadat hij het haar net heeft gedroogd, gaat hij verder met het oplijnen van de klant voor elke haarlengte.

6. Het wegblazen van het haar Nadat het haar is gedroogd en getrimd, blaast de kapper alle losse lokken op de juiste lengte. De klant beweegt een beetje rond om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig worden verdeeld. De laatste stap is het spoelen en vegen van de hand van de klant. Er zijn klanten die zich wat ongemakkelijk voelen tijdens het knippen, vooral als het de eerste keer is dat ze hun haar laten knippen. Maar naarmate de kapper meer ervaring opdoet, zal het ongemak elke keer afnemen. Het belangrijkste om te onthouden is dat je plezier hebt.

Lees meer

Kapsalon