Wat mis je als je je waarde verliest?

Persoonlijk leiderschap training Utrechte je waarden kwijtraakt of vergeet? Dit zijn vragen die je moet beantwoorden als je keuzes maakt over je leven en je persoonlijke leiderschap training doelen. Nu suggereer ik niet dat je moet leven met de waarden en handelingen van iemand anders of dat je die opzij moet zetten. Begrijp alleen dat uw waarden volledig tot uiting kunnen komen.

Sommige mensen kennen hun waarden niet eens. Dit is meestal de jongere generatie. Zij hebben geen leven. Ze hebben het druk met proberen verder te komen met hun leven. Ze zijn een actieve spons. Ze voldoen aan de verwachtingen van anderen. Mensen zeggen: “Nou, hoe gaat het met je?” Maar die persoon ben jij niet. Het heeft u jaren gekost om op te staan en naar school te gaan en nog veel meer jaren om uw oeuvre samen te stellen. Al uw vaardigheden en kennis van onderwijs en ervaring zijn al ontwikkeld. Niet omdat het moet, maar omdat u deel uitmaakt van een team van mensen verderop in de weg en uw ervaring uit het verleden u ook blokkeert om aan de verwachtingen van anderen te voldoen.

God sprak tot mij over een van de ouden die zijn plaats in de maatschappij moest begrijpen: Ik had weinig troost voor mezelf omdat ik in een pension woonde. Ik ging naar de gastenverblijven om in de buitenkamers te wonen, wetende dat mijn familie op geen enkel moment een avond van de week een eigen huis had. Ik dacht dat ik een van de gelukkigen was, maar in werkelijkheid had ik jarenlang dezelfde eet- en slaapgewoonten als de rest van de maatschappij. God sprak tot mij dat de moderne man meer onderwijs heeft genoten dan de vrouwen van mijn tijd en dat hij moet werken en zijn eigen kostje moet verdienen.

Ik was bereid om me van de massa te onderscheiden, zodat ik de vrijheid kon krijgen die ik wenste. Als ik in de massa zou blijven, zou ik een van de mensen zijn die gehoorzaamden aan de rampzalige waarden van een tijdelijk gebied van welvaart. Ik zou geen gebruik kunnen maken van de mogelijkheden die er zijn voor hen die de tijd en de gelegenheid hebben om een andere cultuur te observeren en ervan te leren. Mijn spirituele basisopleiding eindigde toen ze mijn salaris van de kerk afnamen. Als hij het op die manier kon gebruiken, wilde hij dat ik naar zijn kerk ging. Hij zei dat de zijne ongeveer evenveel leden telde als de mijne en dat hij blij was dat ik er toch was. Nu, hoewel het waar is dat de meeste mensen als hun religie ronddragen, heb ik mijn plaats in de maatschappij niet omarmd. Ik heb altijd geloofd dat er meer is voor ieder van ons en we isoleren ons nog steeds niet als mensen.

Ik moet beslissingen nemen met betrekking tot mijn leven en wat ik ga doen en welke beslissingen ik beter niet kan nemen. Ik moet weten wanneer, waar en hoe ik de baan kan krijgen die ik wil. Ik moet weten wanneer de tijd rijp is om bij een bepaald project betrokken te zijn, omdat ik er zeker van ben dat het zal leiden tot het succes van de persoon die het werk doet en tot de voltooiing van het project. Ik moet visualiseren wat ik zelf wil van wat het is dat ik wil bereiken en geloven dat ik deze dingen in die volgorde doe. Met dit alles in gedachten komt een begrip van mijn missie in het leven.

Lees meer

Loopbaan coach

Persoonlijk leiderschap training